Författare:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Paraflex mot ångest?

Hej allihopa! Jag har läst en del om paraflex och har sett att ett par personer skriver att de har fått paraflex mot sin ångest.

Jag blir lite fundersam, stämmer detta? Är det så att läkare skriver ut detta mot ångest? På FASS står det att det används vid ”smärtsamma sammandragningar i skelettmuskulaturen”, som tex ryggskott. Samtidigt står det att klorzoxazon som finns i Paraflex även kan vara godkänd för att behandla andra sjukdomar.

Har någon här koll på vad som egentligen gäller? Vad är era erfarenheter av Paraflex?

Vet inte om jag är helt ute och cyklar med mina funderingar, så tar tacksamt emot svar 🙂

Kommentarer från användare:

”Vet egentligen inte. Men jag har Paraflex men mot spänningshuvudvärk och ryggskada som gör att musklerna kan låsa sig. Men eftersom det är muskelavslappnande så ( utan någon kunskap nu utan bara att jag tänker ) så varför inte. Beror väl på vad ångesten beror på. Men jag skulle inte börja ta den för ångesten jag har just nu, utan jag rider ut den utan mediciner då det är anfall och inte hela tiden. Och det känns dom att jag skulle få knapra dessa rätt mycket isåfall med den ångest anfall jag fått pga andra nu.”

”Tack för svar ZandraK! Så värdefullt att få höra andras erfarenheter! Vad bra att det trots allt går att rida ut ångesten utan mediciner, även om det låter otroligt tufft med så starka ångestanfall. Hoppas verkligen att det kommer att vända och bli bättre snart”