Författare:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Biverkningar Elvanse + Concerta

Såg att nånannan skrev något om biverkningar av Elvanse.. jag rodnar som bara den av medicinen en stund efter jag tagit den liksom. Ibland får jag huvudvärk också som jag tror är kopplat till medicinen men vet faktiskt inte säkert.

Jag började med Concerta när jag först fick min diagnos för ett par år sen. Men tyckte jag tappade vikt så snabbt av den medicinen. Min läkare sa att det inte nödvändigtvis var medicinen utan kunde bero på annat. Men jag tyckte generellt att jag blev mer nedstämd av den, kanske just för att jag gick ner i vikt och jag har kämpat hela livet med kropp och vikt och var äntligen på ett ställe där jag va ganska nöjd med hur jag såg ut. så iaf frågade om jag fick prova elvanse ist och efter ett tag fick jag byta.

Är det andra här som får nån biverkning av elvanse och concerta som gjort att ni behövt justera/byta medicin för det blev för jobbigt?

(hade varit superintressant att se om nån annan också tyckte concerta påverkade vikten!)

Kommentarer från användare:

”Hej! Jag har precis fått min diagnos, trots att jag är 50 år. Jag har bara tagit Concerta ett par månader och ökar fortfarande dosen successivt för att få full effekt. Jag började på 18 mg men är nu uppe på 63 mg. Imorgon ökar jag till 72. Nu först börjar jag känna full effekt av medicinen. Grym koncentrationsförmåga och mer ordning och reda. Mindre rastlös. Jag har inte märkt någon viktnedgång. Har fortsatt god aptit. Enda biverkning hittills är muntorrhet. Blodtrycket har gått upp något, men ingen fara än.”

”Hej!
Jag har precis fått min diagnos och börjat med medicin. Fick concerta först 18-36-52mg, hade väldigt bra funktion på 52 vill jag säga men fick rätt jobbiga utsättningssymptom. Tryck över bröstet, stel käke, muntorrhet och mådde allmänt illa på kvällen. Något mindre om jag åt riktigt ordentligt men det var inget jag orkade. Blev ganska slö på 18 och 36mg. Bestämde att vi skulle prova elvanse istället, sista kvällen på concerta var faktiskt den med minst symptom vilket var trist då det var därför jag fick byta, borde gett det lite mer tid men hur skulle jag kunnat veta det. Mitt blodtryck var inget vidare heller.
Elvanse ger mycket mindre utsättningssymptom, är på 40mg nu. 20mg gav mig inget alls, 40mg lite mer men känner mig mest muntorr och lite speedad, hoppas det lägger sig. Maten är helt klart eftersatt. Men på elvanse mår jag inte dåligt av att inte äta som jag absolut gjorde på concerta. Men jag har 10kg jag kan plocka av så jag litar på att jag kommer landa till slut, har inga problem att äta men inget i mig ropar efter mat klockan 12.30 :)”

Hej vänner! Jag har bara hört att man minskar i vikt av all Adhd medicin i a f första året p g a man tappar tyvärr matlusten och aptit.Den kommer tillbaka och då är man glad f det.
Jag gick hjärtrusningar av Elvanse i låg dos.
Har provat alla doser upp till 53 mg av C och kommit fram t att 27 mg- 36 mg s högsta f mig kan jag ta. ( tål ej alla de andra sorterna m hemska biverkn) Annars får j mer hjärtklappning, nervositet och blir stirrig inkl aggressivitet.

Ja medicin är nödvändig flr att kunna fokusera och do gjort saker för mig i a f.
Det värsta med Concerta är att kan svettas. Speciellt bör med går ut kroppen och DET är så obehagligt och genant. Den han jag känna att jag blir okoncentrerad och irriterad få med , på em. Men jag ska enligt läkare ej ta mer med då. Annars kan jag inte sova p natten. (?)”