Tandläkare online

När du har besvär i en tand eller söker rådgivning från en tandläkare så finns det möjlighet att snabbt och billigt få hjälp via ett besök i mobilen. Kanske ställer du dig frågande till vad en tandläkare kan hjälpa till med på avstånd? Tjänsten är avsedd för att få konsultation och rådgivning gällande tandbesvär som yttrar sig. Det kan vara möjligt att du kan åtgärda besvären på egen hand eller få vettiga råd gällande vad dina tandbesvär kan orsakas av.

Besöket genomförs via våra listade samarbeten här på Medograf, du går antingen in via en hemsida eller laddar ner en app för att sedan inleda en kontakt med en tandläkare. Man registrerar sig enkelt med BankID och blir sedan uppringd via videosamtal.

Vad kan man få hjälp med?

Det finns flera vanliga tandbesvär och situationer där en tandläkare online kan hjälpa dig med rådgivning eller eventuellt ge dig en hänvisning till en tandläkarmottagning om detta anses nödvändigt. De vanligaste besvären som gör att man kontaktar en tandläkare online är följande:

 • Ont i tand
 • Misstänkt infektion
 • Rådgivning gällande tandställningar
 • Skadad tand
 • Problem med karies
 • Rådgivning gällande dålig andedräkt
 • Ont i visdomständer

Utöver dessa vanliga problemområden kan en tandläkare via ett videobesök hjälpa dig med att svara på frågor gällande tandvårdsrädsla, rådgöra kring medicinering, bedöma tillstånd och om det är akut. En tandläkare online kan även gå igenom med dig vilka olika behandlingsmetoder det finns för ditt specifika besvär.

Hur det går till

Att träffa en tandläkare online är ett snabbt och smidigt alternativ när du har frågor eller vill få rådgivning om ett specifikt tandbesvär. Det går att få hjälp alla dagar i veckan oavsett vart du befinner dig genom att kontakta en tandläkare via app eller hemsida. Såhär går det till:

 1. Kolla på de alternativ vi listar för tandläkare online och välj en av dessa
 2. Besök aktören via app eller hemsida
 3. Du får upp lediga tider som går att boka och kan se kostnaden för tiden
 4. Boka tiden
 5. Du kommer bli uppringd av tandläkaren via ett videosamtal

Besöket med en tandläkare online kan ta allt mellan några minuter upp till 30 minuter. Du får alltid prata med legitimerade tandläkare som kan svara på dina frågor. När man pratar med en tandläkare via nätet kan det ibland vara svårt att visa sin skadade tand, därför är det även möjligt att skicka bilder som kan vara enklare sätt att få en bedömning på. Det går också att chatta med en tandläkare.

Fördelar

Det finns flera olika fördelar med att snabbt och enkelt kunna träffa en läkare online. Av uppenbara skäl går det såklart inte att jämföra ett fysiskt möte med en tandläkare mot ett besök via nätet. Fördelar med att träffa en tandläkare online är att du snabbt kan få svar på eventuella frågor om dina besvär. Det kan ibland ta tid att boka en fysisk tandläkartid vilket innebär att man kan gå och oroa sig över sina besvär under flera dagar. En tandläkare som du träffar via ett videosamtal kan mildra din oro och ge andra tips och rådgivning på vad du kan göra fram till dess att du får träffa en tandläkare på plats. Andra fördelar med tandläkare online:

PROBLEM EFTER FYSISKT BESÖK

Ibland kan det uppstå komplikationer efter ett ingrepp av en tandläkare. Det finns många olika scenarion där man har ont efter en lagning eller att man är osäker på om det ska kännas som det gör. En tandläkare online kan ge råd och tips på vad du kan göra efter ett tandläkarbesök där det hos dig kvarstår frågor och funderingar efter besöket. Kanske undrar du vilka smärtstillande värktabletter som är bra mot tandvärk eller hur du ska göra med din tandställning?

TANDLÄKARSKRÄCK

Det är många människor som är rädda för att genomföra tandläkarbesök. Den vanligaste anledningen till rädsla är att man ska få uppleva smärta. Genom att genomföra ett tandläkarbesök online kan du få råd och tips som förhoppningsvis kan göra dig mindre orolig. Det är viktigt att besöka tandläkaren då och då för att säkerställa att man inte får problem med tänderna när man blir äldre. Att dra sig från att gå till tandläkaren kan innebära större smärta i framtiden vilket gör situationen ännu värre.

FÅ KONSULTATION OCH INFORMATION GÄLLANDE KOSTNADER

Att besöka tandläkaren kan i Sverige bli kostsamt. Vad det kostar att laga tänder eller göra andra behandlingar kan vara allt från några hundralappar till flera tusen kronor. Genom att prata med en tandläkare online kan du diskutera behandlingar och få en uppskattning om vad ditt tandbesvär kan kosta att åtgärda. Själva besöket hos en tandläkare online kostar ofta mellan 100-300 kronor.

FAQ

Hur fungerar det med tandläkare online?

För att använda tjänsten att träffa en tandläkare online så inleder du ett besök genom att verifiera dig med Mobilt BankID. Det brukar sedan fungera så att du får svara på några frågor om dina besvär. Du kommer sedan få inleda ett samtal med en tandläkare online via videosamtal. Det går även att chatta med och skicka bilder till tandläkaren.

Vad kostar det?

Att träffa en tandläkare online kostar mellan 100-300 kronor. Besöket bör ses som en konsultation och rådgivning gällande tandbesvär som man upplever. Under vissa perioder och tillfällen kan det vara möjligt att få kostnadsfri rådgivning.

Kan jag inleda kontakt för mitt barns skull?

Det går bra att inleda kontakt för rådgivning för ditt barns räkning. För personer under 22 år är det gratis att använda tjänster för att få rådgivning av tandläkare online.

Kan jag få mitt recept förnyat?

En tandläkare via nätet kan i vissa fall förnya recept som man har haft tidigare. Det finns vissa krav som behöver vara uppfyllda för att man ska kunna få ett recept förnyat. Något man alltid kan få hjälp och rådgivning gällande är receptfria läkemedel.

Kan vem som helst träffa en tandläkare online?

Ja, man behöver Mobilt BankID för att verifiera sig. Besöket journalförs precis som ett besök hos den vanliga tandvården hade gjort.