Parterapi

Parterapi är nu möjligt att få via din telefon, även när du och din partner är på olika platser. Äktenskapsrådgivning som det också kallas, är den formen av terapi där man kan behöva stöttning och hjälp att jobba igenom problem som har uppstått i relationen. När man inleder parterapi online så har man ofta ett gemensamt mål för båda parter i förhållandet – att man vill förbättra relationen.

Få hjälp med relationen digitalt

Att söka parterapi online är vanligare än man tror. De senaste åren har det blivit väldigt populärt att träffa psykolog online för en rad olika områden. Att träffa en terapeut skiljer sig väldigt lite jämfört med att träffas i ett fysiskt möte, förutom det uppenbara att det sker över ett videosamtal. Även om videosamtal är det vanligaste sättet går det också att prata i telefonsamtal eller att chatta. När man inleder en kontakt via chatt så är man dessutom anonym.

Hur fungerar det?

Innan man kan inleda det första mötet med terapeuten behöver man välja en av de aktörer vi samarbetar med i vår lista som du hittar på denna sida. Du kan söka parterapi via en vårdapp på samma sätt som du söker hjälp av en läkare online , då kommer en psykolog tilldelas till er där du sedan kan boka en tid och svara på olika frågor gällande situationen.

Det går också att välja andra aktörer som riktar in sig mer på att ni själva ska få välja den terapeut som ni tror kan passa bäst för er. Hos vissa aktörer kostar det ingenting hos vissa kan det kosta mellan 100 till 200 kronor.

  • Börja med att välja den aktör du vill använda dig av i vår lista
  • Registrera ett konto med BankID och klicka dig vidare och svara på eventuella frågor
  • Boka en tid som passar för båda parter, parterapin kan vara möjlig att utföra från två olika platser genom att ansluta till sessionen genom varsin mobiltelefon

Parterapi online är tidseffektivt

Att tillsammans ta sig tid och bege sig till en psykologmottagning är någonting som inte alltid är det lättaste när man kombinerar jobb med att hämta barn från dagis och skola och andra sysslor som tar tid. Genom att använda sig av parterapi online kan man spara tid och samtidigt se till att man får professionell hjälp som kan rädda relationen. Man har dessutom fördelen att man kan träffa sin psykolog digitalt oavsett vart man är.

När bör man söka parterapi?

När är det vanligt att folk söker parterapi? När kan man behöva söka professionell hjälp för sina problem i förhållandet? Det finns riktlinjer för detta som vi kommer gå igenom här nedanför. Det man också kan säga är att desto snabbare man söker hjälp desto enklare går det oftast att lösa sina problem i relationen.

  • Bråk i relationen gäller ofta samma saker eller repeterande moment
  • Ni känner att relationen inte utvecklas
  • Ni har svårt att prata med varandra och förstå varandra
  • Ni har varit med om en kris
  • Ni har svårt att samarbeta kring saker och ting i förhållandet
  • Omställningar i livet har skadat er relation

Vanliga problemområden

Anledningarna till att söka parterapi online är flera, här kommer några vanliga.

OTROHET

Det är vanligt att söka parterapi online då man inte kan komma vidare i relationen efter ett svek. Otrohet är tyvärr vanligt, när man vill försöka reparera relationen kan man få stöd av parterapi online för att hitta verktygen att helas.

KRISER

Parterapi online är vanligt när relationen har tagit stryk av en kris, det kan vara allt från en sjukdom till bortgång av ens förälder eller arbetslöshet. Ibland är det svårt att hantera relationen på ett bra sätt när det händer någonting jobbigt i livet. När förhållandet tar stryk kan parterapi hjälpa båda parter att hantera situationen och förbättra vardagen med varandra.

EKONOMI

En annan vanlig anledning till att söka parterapi online är när man har ekonomiska problem. Det är viktigt att ekonomi är ett område där man är överens i ett förhållande. Ekonomi är en viktig del för att kunna känna sig trygg i sin relation till varandra.

Fördelar med parterapi online

Det finns många fördelar med att söka parterapi online. Det är tidseffektivt när det annars kan vara svårt att samtidigt få tid tillsammans för att besöka en terapeut för ett fysiskt möte. Man kan dessutom ha mötet helt platsoberoende. Kostnaden för att få parterapi online är dessutom ofta mycket lägre än när man exempelvis besöker en privat terapeut för att få hjälp med sina bekymmer i relationen.

Sammanfattning

Om du är i ett knackigt förhållande har parterapi visat sig vara en mycket framgångsrik metod för att reparera förhållandet. Idag, 2021, när utvecklingen går fort framåt finns det flera bra aktörer som erbjuder denna tjänst helt digitalt. Du och din käraste behöver med andra ord inte åka till en mottagning, vilket kan vara ett stort motstånd för vissa.

Vi hoppas att du fått tillräckligt med information och känner att nästa steg kan innebära att ni bokar ett möte. Denna sida uppdateras kontinuerligt och vi håller er uppdatera om några nya aktörer intar marknaden.

FAQ

Är det sekretess?

Ja, det är precis samma slags sekretess som när du besöker den primära vården. Alla samtal behandlas med stark sekretess där det säkerställs att inget någon av er säger lämnar rummet.

Vad kostar det att få parterapi online?

Det finns flera sätt att ta hjälp av parterapi online. Man kan gå via vårdappar eller andra hemsidor som jobbar med enbart psykologer. Det billigaste alternativet är alltid att gå via en vårdapp där patientavgiften är 0 kronor. Då betalar ni ingenting för ert besök för parterapi. Det finns även parterapi som är möjlig att få för allt mellan 100-500 kronor per besök. Vanligtvis behöver man betala när det gäller videosamtal, hos dessa aktörer kan man ofta även välja vilken psykolog man vill ta hjälp av.

Funkar verkligen parterapi?

Ja, det är många människor som har fått hjälp av en terapeut online för att förbättra sin relation. Det är vanligt att ställa sig frågande till en början hur man kan få samma bra hjälp online som vid ett fysiskt besök. De flesta blir dock positivt överraskade hur enkelt och smidigt det är. Det är många som uppskattar att man kan vara hemma i sin egen trygga miljö samtidigt som parterapin pågår. Dessutom sparar man tid till annat när man slipper bege sig till den fysiska mottagningen.