PT ONLINE

Att boka in en personlig tränare online är idag väldigt enkelt. När du bokar PT online kan du bli coachad enligt dina egna önskemål där du själv väljer om du vill träna på gymmet, hemma eller utomhus. Det finns flertalet olika aktörer som jobbar med att erbjuda PT online. Här kan du kolla runt och jämföra olika aktörer som erbjuder personlig träning online för att hitta just det företaget som passar dig bäst.

Hur fungerar det?

Det finns flera olika metoder att få hjälp och coachning av en PT online. Det är vanligt att man köper en tjänst för att träna på distans med sin personliga tränare. Flera aktörer erbjuder möjligheten att installera en app för att underlätta genomförandet av träningsprogram och uppföljning samt en rad andra olika fördelar. Såhär gör du:

  • Kolla på de olika samarbetspartner vi listar och välj en PT Online
  • Kolla igenom de olika erbjudanden som finns och välj det som passar dig
  • Ladda ner app eller skapa ett konto för att påbörja planering med din PT
  • Använd appen eller ditt konto för att kolla träningsprogram och göra uppföljning

När du använder en app för att ta del av coachning kan du ofta se videoinstruktioner på varje övning som skall utföras. Du kan också hitta kalender, kostschema och träningsdagbok i appen. Träningsprogrammet utformas efter just dina önskemål och tidigare träningserfarenheter. Med din PT går ni igenom vilka förutsättningar och mål du har samt hur kosten skall planeras.

Fördelar med PT online

Det finns många fördelar med att träffa en personlig tränare online. Du kan snabbt och enkelt ta del av instruktioner i appen och kommer snabbt märka hur tidseffektivt det är att träffa sin PT online. Just nu är vi mitt i en pandemi dessutom vilket gör det oerhört praktiskt att träffa sin PT via telefonen istället för vid ett fysiskt möte. Din tränare kommer ständigt att följa din utveckling och erbjuda hjälp när det behövs, även utanför de planerade mötena.

Olika träningsprogram

När du vill börja träna med hjälp av en PT online kommer du se att det ofta finns många olika träningsprogram att välja mellan. Beroende på vilka mål och förutsättningar du har finns det olika träningsprogram som passar bäst för just din situation och vad du vill åstadkomma. Nedan kan du se vanliga träningsprogram:

HEMMATRÄNING

Att träna hemma är väldigt fördelaktigt under den rådande pandemin. Med ett program för att träna hemma får du ta del av ett kostschema som är anpassat för just dig och vilken träningsutrustning du har i hemmet.

VIKTPROGRAM

Ett program som fokuserar på att bränna fett. Att äta rätt kost och träna på rätt sätt gör att våran kropp förbränner fett på det mest effektivaste sättet. Utformas ofta över ett visst antal veckor.

BYGGA MUSKLER

Styrketräning och styrkeövningsprogram. Fokus på tillväxt av muskler med populära övningar där man har som målsättning att under en förbestämd period ska öka i muskelmassa.

ANDRA PROGRAM

De olika aktörerna som finns har olika upplägg på sina träningsprogram. Det är också möjligt hos vissa företag att välja träningsprogram som är listat i olika nivåer. Det kan vara nivåer som bas, standard och extra. Prisnivåerna skiljer sig mellan de olika programmen där upplägget är olika beroende på omfattning. Dessa former av PT online-program fokuserar på att under ett visst antal veckor coacha dig på individuell nivå med uppstartsmöten, träningsprogram, uppföljning, peppning, frågor, utvärdering och sammanfattning.

Vad kostar det att gå hos PT Online?

PT online kan kosta allt mellan någon hundralapp per session till över 1000 kronor om du väljer ett program som sträcker sig över flera veckor. Det kan också i vissa lägen vara möjligt att utnyttja friskvårdsbidrag via sitt arbete för att anlita en personlig tränare online. Det olika aktörer vi listar har prissatt sina program lite olika. Det är smart att jämföra olika aktörer mot varandra innan man bestämmer sig för att gå vidare.

Välj din personliga tränare

Det är möjligt att hos vissa aktörer välja vilken personlig tränare man vill ha. Man kan via hemsidan läsa på om varje enskild personlig tränare och vilka kunskaper de har. Du kan hitta vilka specifika områden den personliga tränaren specialiserar sig på. På detta sätt kan du hitta en personlig tränare som du tycker verkar bra för dina egna ändamål och syften med träningen.

Fungerar det verkligen med PT online?

Det har visat sig vara väldigt positivt för många kunder att använda sig av en personlig tränare online. Du eliminerar flera olika moment som vanligtvis kan sätta käppar i hjulet. Vi sparar tid då man kanske inte behöver ta sig till gymmet utan tränar hemma istället, perfekt under pandemin för att minska smittspridning dessutom. Vi har hört många säga att det faktiskt är mer motiverande att få hjälp av en personlig tränare via mobilen än i verkligheten.

Tillgängligheten är mycket större och du kan snabbt få svar och råd av din personliga tränare, vart du än är. När man träffas fysiskt är det vanligt att man går igenom olika frågeställningar och övningar mer sällan, kanske veckovis. När man har tillgång till sin PT direkt i sin telefon så kan det vara enklare att få snabb kontakt och få svar på sin frågeställning.

FAQ

Hur går det till?

Det finns flera olika alternativ! Vissa träningskedjor erbjuder kontakt via videosamtal och andra mer avancerade funktioner som följer upp din träning via app.