Testat av:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Ringtäcke

Ett ringtäcke är en form av specialtäcke som används för att hjälpa användaren sova bättre. Förutom en bättre sömn motverkar ett ringtäcke ångest och oro genom att ge en omslutande effekt. Många hävdar även att blodtryck sänks tillsammans med att positiva hormoner frigörs.

Hur ett ringtäcke fungerar

Tillskillnad från många andra täcken med extra vikt är ett ringtäcke fyllt med ringar. Dessa ringar skapar ett konstant tryck och omfamnande. Du kan köpa flera olika tyngder men samtliga är sydda in i täcket från start.

Fördelar

Det finns en rad bevisade goda effekter av att använda ett ringtäcke. Nedan kommer vi presentera de vanligaste, flera av dem är även medicinskt bevisade.

Goda effekter av ringtäcke:

  1. Minskad oro och ångest
  2. Bättre sömn och större återhämtning
  3. Sänkt blodtryck
  4. Ökad mängd goda hormoner i kroppen

Vikter

Ett ringtäcke finns i 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 och 18 kg. Ett generellt mått är att du ska ha en vikt som motsvarar 10% av din kroppsvikt. Att ha för mycket vikt kan kännas obehagligt och alldeles för omslutande.

FAQ

Vilken är den vanligaste vikten?

Av alla våra användare är den vanligaste vikten 8 kg. Det passar generellt personer med en vikt mellan 75 – 95 kg.

Hur mycket kostar ett ringtäcke?

Priset för ett ringtäcke varierar vanligtvis mellan 1000 till 6000 kronor. Variationen beror dels på varumärken men även vilken tyngd du väljer. Ett tyngre täcke är dyrare.