Testat av:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Kvalsterskydd

Kvalsterskydd är ett överdrag för madrasser, kuddar och täcken för att motverka allergi mot kvalster. Ofta sker det genom inandning. Många upplever skyddet som väldigt effektivt utan inverkan på sovkomfort.

Effekt

Ett kvalsterskydd har bevisat goda effekter enligt många studier på den svenska marknaden.

Exempel goda effekter

  1. Minskar allergibesvär
  2. Förbättrar din sömnkvalitet
  3. Användare mer utvilade
  4. Minskad medicinförbrukning (allergimediciner)
  5. Minskad inandning av allergipartiklar

Finansiering

Eftersom det finns bevisade goda medicinska effekter utav ett kvalsterskydd behöver du själv inte finansiera skyddet. Ofta kan ditt försäkringsbolag täcka kostnaden och inte heller helt omöjligt sjukvården. Detta hänger på att en läkare rekommenderar detta ur ett allergisyfte.

Godkända kvalsterskydd

Det finns rad olika aktörer på marknaden vilket skapar många frågor. Dels vilka kvalsterskydd som är bäst men även vilka som är godkända. En bra riktlinje vi uppmuntrar användare att hålla sig till är Astma och Allergiförbundets rekommendationer. De har på sin hemsida en sektion som visar rekommenderade produkter varav en sektion handlar om godkända kvalsterskydd.

Apoteket

Tidigare gick det att köpa kvalsterskydd både till täcke, kudde och madrass hos apoteket. Numera säljs det direkt via återförsäljare. Vi kommer att hålla dig uppdaterad och förhoppningsvis kunna informera om situationen förändras.

FAQ

Finns det kvalsterskydd på Ikea och Jysk?

Nej! Inga av de stora varuhusen Jysk eller Ikea säljer i skrivande stund antikvalster-utrustade täcken, kuddar eller madrasser. Inte heller några tillägg.

Vad kostar ett det?

Ett skydd kostar allt mellan 260 till 3000 kronor beroende på mått.