Testat av:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Kedjetäcke

Kedjetäcke är ett verktyg och hjälpmedel för att lindra oro och sömnlöshet. Det fungerar precis som ett vanligt täcke du sover med på nätterna fast här finns insydda kedjor. På så sätt adderas en tyngd och på så sätt omfamnar användaren. Det finns en uppsjö av varumärken, varianter och tyngder på dessa kedjetäcken. Vi uppmanar dig att bli medlem hos oss på Medograf för att diskutera vilket som passade dig eller bara ställa en fråga till någon av våra befintliga användare.

Komplett guide till Kedjetäcke

Nedan hittar du allt du behöver veta om Kedjetäcke och dess funktion samt vart man kan handla till bra pris.

Hjälpmedel

I grund och botten bör ett kedjetäcke ses som ett hjälpmedel mot ångest, oro och sömnsvårigheter. Däremot är det flera som använder hjälpmedlet för att bara känna sig mer omsluten och något tryggare. Det finns ingenting som är rätt eller fel men vi har valt att definiera det hela som ett hjälpmedel i vårt community.

Kedjetäcke test

Vi uppmanar alla våra medlemmar och framtida medlemmar som testat ett kedjetäcke att dela ett omdöme. På så sätt kan vi hjälpa andra att få svar på sina frågor samt känna sig tryggare i köpet. Målsättningen med Medograf är att vi ska må bättre tillsammans, och det kan vi göra genom att dela med oss av tester, analyser och erfarenheter av kedjetäcken.

För barn

Det finns flera mindre täcken som passar bra för barn. Förutom att vara mindre har de även en längre vikt, normalt för kedjetäcken till barn är 2 till 5 kg. Om ditt barn har testat använda et kedjetäcke med goda resultat hade vi uppskattat om du kunde dela med dig till våra medlemmar.

Kedjetäcken hos Ellos

Ellos är en e-handel för kläder och heminredning. De erbjuder ett brett utbud av tyngdtäcken i olika tyngder och material. Alla täcken kommer från samma varumärke Cura of Sweden som idag klassas som ett av de exklusivaste och bästa kedjetäckena på marknaden.

Utöver ett bra utbud av täcken erbjuder Ellos fri frakt (över 500 kr), klimatkompenserade leveranser och 30 dagars fri retur. Betalalternativen är många och du kan bland annat köpa nu, betala sen för att vara säker plaggen eller täcket passar dig. Om Ellos låter som en plats för dig att handla ett tyngdtäcke besök Expressen för att hitta en Ellos rabattkod. Du kan spara upp till 40% rabatt på din nästa beställning.

Vanliga frågor

Vad kostar ett kedjetäcke?

Priset varierar allt mellan 500 kr upp till 10 000 kr beroende tyngd och varumärke.

Vad särskiljer just detta täcke?

Ett kedjetäcke till skillnad från många andra liknande täcken med tyngd använder avlånga kedjor som går vertikalt genom hela täcket. Därav namnet.