Testat av:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Bolltäcke

Bolltäcke är ett form av täcke med extra tyngd som hjälper dig med dålig sömn och stressliknande symptom. Det finns idag flera dokumenterade positiva effekter av ett bolltäcke. På denna sida kommer vi berätta mer om hur ett bolltäcke fungerar men vi ger dig även möjligheten att läsa recensioner från andra användare. Du kan även ta del av Medograf och diskutera andra ämnen i vårt community.

Vad är ett bolltäcke?

Du har kanske hört talas om ett kedjetäcke tidigare, det är ett mycket omtyckte hjälpmedel som lindrar sömnbesvär. Ett bolltäcke har samma positiva effekter men anledningen till att det kallas ”boll” är formen på tyngderna. På marknaden finns det idag flera olika varianter som bolltäcke, kedjetäcke, ringtäcke och flera andra. I grund och botten är det samma sak men vissa tycker att beröringen av runda tunga föremål känns bättra än avlånga kedjor.

Fördelar med bollar

Fördelarna med bolltäcke framför någon annan tyngd är flera. En av de främsta är att hur värmen i täcket enkelt kan regleras genom att det ofta är glaspärlor. Andra fördelar är t.ex. att bollar inte på något sätt kan ge allergiska reaktioner.

Vanliga positiva effekter

Att du har hittat hit till oss innebär att det finns en nyfikenhet av de positiva effekterna för ett bolltäcke. Generellt hjälper det emot sömnsvårigheter, stress och psykisk oro. Genom tyngd och beröring stimuleras din kropp och du kan återhämta dig snabbare.

Fördelar med ett bolltäcke:

  1. Bättre sömn
  2. Minskad oro
  3. Du känner dig mer utvilad

FAQ

Hur stort är ett bolltäcke?

Standard är 200×150 cm. Storleken kan variera något mellan olika varumärken.

Vilka tyngder finns?

Vanligt är att bolltäcken finns i 6, 8, 11 och 14 kg.