Författare:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

2020 har blivit året då digital vård har exploderat och förändringen har inte gått att avgöra om den varit till det bättre eller sämre – tills Visiba Care släppte sin senaste rapport om svenskarna och digital vård.

Enligt undersökningen är svenskarnas inställning till digital vård väldigt olik inom olika åldersgrupper. Men på det stora hela har en fjärdedel av svenskarna sökt digital vård till sig själv, ett barn eller en anhörig under 2020. En femtedel är även nu mer positivt inställda än tidigare.

Det går inte längre att förneka att den digital vården successivt kommer att ta en allt större del i våra liv. Utveckligen går helt i linje med plan och framtid Medograf står inför.

”Att gå runt med andra patienter och en vårdcentral direkt i fickan är en kittlande idé från framtiden, som snart kan vara framtiden.” säger Joel, som är en del av teamet bakom Medograf.

Vilken typ av vård eller kontakt svenskarna söker är inte kartlagt. Enligt rapporten har Visiba Care varit med och lanserat över 850 digitala mottagningar med läkare, sjuksköterskor och psykologer. Kartläggningen har haft som syfte att identifiera de utmaningar sjukvården står inför.

På Medograf ser vi också en ökad efterfrågan på digital vård och användare i vårt community efterfrågar rekommendationer om vilka applikationer som ska väljas i högre grad än innan. Primärt handlar det om att välja psykolog online. Ett område som verkligen via digitala lösningar har hjälpt till att sänka tröskeln för att komma igång.

Framtiden är svårt att sia om och vi på Medograf kommer noga att följa utvecklingen för att hela tiden förstå vad som händer. Vi tycker att Visibas initiativ till rapporten är fantastiskt och hoppas kunna få mycket flera goda insikter i framtiden.

Källa
Visiba Care – Svenskarna och digital vård