Författare:
Medograf

Medograf är en webbplats där användare tidigare genom community-funktion kunde må bättre tillsammans. En del av testerna från webbplatsen finns idag kvar.

Den svenska marknaden för digital läkarvård har varit med om en enorm förändring de senaste månaderna och åren. Utveckligen har fått sig en riktig skjuts tack vare rådande pandemi. Vi tycker därför att det ligger fullt naturligt att presentera den första kompletta listan av svenska nätläkare. Men först, lite grundläggande information.

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Vad är en nätläkare?

En nätläkare är ett samlingsord för en läkare/vårdföretag som erbjuder vård på nätet, ofta via en app. Hos en nätläkare kan du snabbt och enkelt få rådgivning, recept och remisser till fysiska besök. För många är det ett mycket tryggt och smidigt sätt att enklare i vardagen få rätt vård.

Många av vårdgivarna är privata men på senaste har det även börjat dyka upp en del statliga alternativ. Ingenting tyder på att något ska vara bättre än det andra. Det är också viktigt att komma ihåg att nätläkare är den del av det svenska sjukvårdssystemet och erhåller ersättning från staten. På så sätt betalar du endast en patientavgift för dina besök.

Lista nätläkare i Sverige

Nedan hittar du en uppdaterad lista med nätläkare i Sverige. Vi kommer att uppdatera listan kontinuerligt och om någonting uteblir vänligen kontakta oss.

KRY

Kry är en digital vårdcentral som nyligen börjat lansera fysiska vårdcentraler i stor utsträckning. De har sedan 2016 erbjudit vård och har 2020 tagit steget och låtit kunder lista sig hos dem digital och fysiskt.

Patientavgift: 0 kronor
Vårdtjänster: Läkare, psykologer, recept och fysiska vårdcentraler

Läs mer och ladda ner Kry.

DOKTOR.SE

En mycket populär och duktig aktör är Doktor.se. Känd för sin smidiga och lättanvända applikation har de blivit en starkt val när det kommer till digital vård på den svenska marknaden. Doktor.se har en app som fungerar både på IOS och Android. De har även fysiska vårdcentraler.

Patientavgift: 0 kronor
Vårdtjänster: Läkare, psykologer, receptförnyelse

Läs mer om och ladda ner Doktor.se.

MIN DOKTOR

Min Doktor är en privat nätläkare som erbjuder vård på nätet men även genom fysiska mottagningar. Tack vare denna koppling kan man erbjuda hela kedjan som innefattar bland annat vaccination. Utöver det även receptförnyelse och psykologer.

DOKTOR24

Med en slogan som lyder ”vård dygnet runt, livet runt” är det inte svårt att tyda att Doktor24 är ytterligare en digital vårdcentral som erbjuder vård dygnet runt via applikation och webb. Det sistnämnda är lite ovanligt om vi jämför med andra aktörer.

MEDICHECK

MediCheck är en digital vårdaktör som har valt att nischa sig med specialistläkare. De erbjuder idag 100+ olika specialistläkare som du enkelt kan komma i kontakt med.

Fördelar med nätläkare

Fördelarna med att träffa en nätläkare digitalt jämfört med fysiskt är flera. En av de starkaste i rådande situation är såklart att inte behöva röra på sig fysiskt, utan du kan enkelt få rätt vård direkt i telefonen. För det andra är det även smidigt, vilket gör att du får tid över till massor av annat.

Andra vanliga fördelar som våra medlemmar har berättat om:

  • Oftast 0 kronor patientavgift
  • Komplett vård i fickan
  • Smidigt
  • Tryggt

Källan för information kring respektive digital vårdgivare är hämtat deras egna webbplatser samt samlingssidan Nätläkare.com.